Blijf in vorm: oefeningen voor de zwemmers deel 2

Opdracht 1

Ga lekker in bad zitten of neem een emmer water mee naar de tuin. Probeer nu eens golven te maken met je handen. Gelukt? Lukt het ook met je voeten, knieën, door met de emmer te schudden, … ? Welke manieren kan jij nog bedenken?

 

Opdracht 2

Neem een papieren zakdoekje. Kijk naar het plafond en leg het zakdoekje op je mond.  Probeer het vervolgens omhoog te blazen. Krijg jij het in de lucht? Probeer het nu dan eens zo lang mogelijk in de lucht te houden! Denk eraan, een zwemmer blaast langzaam en lang. Zo blijft het doekje lekker lang in de lucht.

Opdracht 3

Tijd om een mooi kunstwerkje te maken om mama te verrassen. Het enige wat je nodig hebt is een blad papier, een rietje en eenbeetje waterverf. Laat enkele druppels waterverf op het blad papiervallen.
Neem vervolgens het rietje en blaas hiermee boven de verf. Denk eraan, een echter zwemmer blaast langzaam en lang.  Op die manier gaat de verfdruppel zich verspreiden over het blad. Gebruik meerdere kleuren en het lijkt net vuurwerk.

Opdracht 4

Sluip als een soldaat doorheen het huis, onder de tafels en stoelen door. Met een beetje fantasie kan je met tafels, stoelen, emmers, kussens, struiken, … zelfs een hindernissenparcour in tuin maken.

 

 

Opdracht 5

Leg een pittenzakje (gevuld washandje, zakje zand, zakje rijst, …) op je hoofd. Stap doorheen het huis zonder dat het van je hoofd valt. Gaat het goed? Laat je mama, papa, broer of zus je afleiden door mopjes te vertellen of je aan het lachen te brengen.

Opdracht 6

Ga op  1 been staan en tel tot 10. Lukt dit? Dan maken we het iets moeilijker. Als je op je linkerbeenstaat, probeer je de bal 10 keer omhoog te gooien. Kan je heb ook weer vangen? Ga hierna op je rechterbeen staan. Geef de bal nu achter je rug door aan de andere hand. Lukt dit 10 keer na elkaar?

 

Opdracht 7

Mama/papa gaat op de rug liggen en steekt zijn/haar voeten in de lucht. Jij probeert op de voeten van mama/papa te gaan liggen. Eerst probeer je een vliegtuig na te doen (spreid je armen uit). Probeer ook eens een straaljager na te doen? Maak een pijl met je armen, strek je benen goed uit en kijk naar beneden, net zoals in het zwembad!